Menu
Zoeken
Mand
Let's MEAT
World of Steaks
Barbecue
Gourmet & Fondue
Belegde broodjes
Let's EAT!
Traiteur
Over ons
Werken bij Maison Moes
Account
Omschrijving
Hazenrug ver van de jager. Kan sporen van hagel bevatten.
Hazenrug
Gevliesde hazenrug gewicht ca 450-600 gram
Kies een aantal
600 stuks
€ 47,50
1 stuk
–
+
Plaats in mandje
5 dagen levertijd.
Dieren
Haas
Allergenen
Geen
Groeimethodes
Wild
Bewaaradvies
Gekoeld bewaren tussen 2°C en 4°C.
Lees meer
Bereidingsinstructies
Verwarm de oven voor op 175°C. Wrijf de hazenrug in met peper, zout en eventueel verse tijm en rozemarijn. Om uitdroging te voorkomen, bedek je het magere vlees met plakjes ontbijtspek. Verhit een royale klont boter in een ovenbestendige pan of braadslede. Braad de hazenrug rondom aan totdat deze mooi goudbruin is. Zet de pan of braadslede in de voorverwarmde oven. Gaar de hazenrug tot de gewenste kerntemperatuur. Gebruik hiervoor een vleesthermometer: Rosé: 48-52°C. Medium: 55°C. De totale oventijd is afhankelijk van de dikte, maar reken op ongeveer 15-25 minuten. Haal de hazenrug uit de oven en laat hem minimaal 10 minuten rusten op een warme plek, losjes afgedekt met aluminiumfolie. Dit zorgt ervoor dat de sappen zich goed verdelen en het vlees mals blijft. Snijd de filets van het bot en serveer in plakjes met een wildsaus, zoals port- of braambessensaus.
Lees meer
Bekijk meer uit de collectie gevogelte en wild
Taal
Nederlands
English
français
Deutsch
español
italiano
Wij draaien op Midmid